تصفیه فاضلاب بیمارستانی
یکی از منابع مهم تولید فاضلاب در سطح جامعه، بیمارستانها، سایر مراکز بهداشتی و درمانی، آزمایشگاههای تشخیص پزشکی و آزمایشگاههای تحقیقات پزشکی است که فاضلاب آنها به فاضلاب بیمارستانی معروف است.
با توجه به احتمال وجود آلایندههای خطرناک در فاضلاب بیمارستانی مانند میکروارگانیسمهای بیماریزا، داروها، فلزات سنگین، مواد شیمیایی مورد استفاده در آزمایشگاهها، ضدعفونیکنندهها، رادیو ایزوتوپها و غیره، مدیریت صحیح آنها در صورت کمبود اهمیت ویژهای دارد. تهدید برای سلامت جامعه و محیط زیست عالی تلقی می شود.
مشکل آلودگی آب یا هدر رفتن آب، مقدار مواد بیولوژیکی و صنعتی است که در آب رقیق یا پساب تجزیه شده و اکسید می شوند. اگرچه این مواد اکسید کننده فراوان هستند، پتانسیل آلودگی آن بالاست. تعیین عمق آلودگی یک نکته مهم در هنگام انتخاب نوع تصفیه و طراحی تصفیه خانه است.
فاضلاب بیمارستانی بخشی از فاضلاب شهری است و غنی از میکروارگانیسمهای بیماریزا است و میانگین حجم تصفیه فاضلاب برای بیمارستانهای زیر 100 تخت 345 لیتر در هر تخت در روز برآورد شده است.
میزان فاضلاب بیمارستانی به صورت تولید فاضلاب به ازای هر ساکن به ازای هر تخت بر حسب لیتر در هر تخت در روز بیان می شود.
به طور کلی کیفیت فاضلاب بیمارستانی به تعداد تخت های بیمارستانی، تعداد روزهای مراجعه، فرهنگ مردم و وضعیت اجتماعی بیمارستان، آب و هوا، وضعیت بهداشتی بیمارستان، موقعیت جغرافیایی بستگی دارد. بیمارستان بیمارستان بیمارستان، تعداد مراجعه کنندگان، واحدهای بیمارستان، بخش تحقیقات بیمارستان، وجود بستگی به عدم وجود آشپزخانه در بیمارستان، وجود بخش پسماند در بیمارستان، وضعیت پسماندهای عفونی دارد. ایستگاه در بیمارستان و اتاق رختشویی.
به عنوان مثال، در بیمارستان های متخصص در خدمات کلیوی، به دلیل مصرف بالای آب برای تجهیزات دیالیز و ضایعات، میزان آب مصرفی و برداشته شده زیاد خواهد بود. از طرفی بیمارستان های مغز و اعصاب مصرف آب کم و تولید آب کم دارند.
در ایالات متحده آمریکا میزان فاضلاب تولیدی در بیمارستان ها روزانه 1000 لیتر در هر تخت تخمین زده می شود. وانگ آتماجا (1997) میزان تولید آب را در چندین بیمارستان در تایلند مطالعه کرد. در این تحقیق میزان تولید فاضلاب 1182 لیتر در هر بستر در روز بود.
به عنوان مثال، در سال 1388 مصادقی نیا و همکارانش مدیریت فاضلاب بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران را بررسی کردند. در این مطالعه سرانه تولید فاضلاب در محدوده 398-1090 لیتر در هر بستر فعال در روز برآورد شد.تصفیه فاضلاب صنعتی با ارگان گستر.
مطالعه ای در مورد مدیریت آب در بیمارستان های ماساچوست انجام شد. در این مطالعه 7 بیمارستان به صورت تصادفی انتخاب و در این مطالعه شرکت کردند. تعداد تخت های این بیمارستان ها بین 130 تا 500 تخت است. شکل زیر میانگین سهم بخش های مختلف در مصرف آب این بیمارستان ها را نشان می دهد.
- ۰۳/۰۸/۰۵